YOL AŞKI

x
Kapak yükleniyor... Konumunu değiştirmek için kapağı sürükleyin
Bilgi
BÖLGE: Küçük Frigya (UŞAK, Eşme İlçesi – Aydınlı Beldesi, Camili Mevki) ETKİNLİK DERECESİ: Orta Zorlukta ROTA: Döngü (...
BÖLGE: Küçük Frigya (UŞAK, Eşme İlçesi – Aydınlı Beldesi, Camili Mevki)
ETKİNLİK DERECESİ: Orta Zorlukta
ROTA: Döngü (Halka) Rota
ROTANIN AÇIKLAMASI:
Yükselti: 770 m
Başlanılan Yükselti: 718 m (Çeşme)
Mola Yeri Yükseltisi: 710 m
Hedeflenen zaman: 6 saat
Toplam Yol Uzunluğu: 15 km
HAVA TAHMİNİ: Hava; Gündüz 08.00/Akşam 17.00 Sabah "---" / Öğleden Sonra "---", -- / -- C Derece - Rüzgar __ - __ km/h
İLKYARDIM MLZ.: İlkyardım Çantası
SU ve TUVALET: 1 (bir) litre SU ve 1/2 (yarım) litre SICAK SU almalısınız.
TEKNİK MALZEME: GPS, Dağ Değnekleri (Baton)
HABERLEŞME: Cep Telefonları, El Telsizi

TARİH: 04 Haziran 2023, Pazar
SAAT: 07.45
TOPLANMA YERİ: Atatürk ve Kurtuluş Anıtı (Hükümet Konağı Önü)

AÇIKLAMA
Katılımcılar; mevsim koşullarına uygun giyecek ve ihtiyaç duyabilecekleri kişisel malzemelerini alacaklardır.

ÖNEMLİ
KIŞ: Arazi yürüyüşlerine uygun ayak bileğini saracak ve su geçirmeyen, nefes alan özellikte BOT giymelisiniz! Ayrıca; GÖZLÜK, TOZLUK, BATON, TERMAL KAR MASKESİ ya da BUFF & POLAR BANDANA, ELDİVEN, YAĞMURLUK ya da PANÇO, yedek TERMAL ÇORAP ya da YÜN ÇORAP, polar ya da yünlü iç katman (Pamuklu iç giysi önerilmez! Termal ya da yünlü olmalıdır.) alınması önerilir…
YAZ: Arazi yürüyüşlerine uygun ayak bileğini saracak ve su geçirmeyen, nefes alan özellikte BOT giymelisiniz! Ayrıca; GÖZLÜK, TOZLUK, BATON, BUFF, YAĞMURLUK ya da PANÇO, yedek ÇORAP ve ŞORT ya da PANTOLON (Pamuklu iç giysi önerilmez! Sentetik giysi olmalıdır.) alınması önerilir…

Katılımcılar yiyecek ve içeceklerini (ALKOLSÜZ) getireceklerdir. Enerji veren çerez ve kuru meyve (üzüm, incir, kayısı vb.) alınması önerilir.

UYARI
Etkinliklerimiz dağcılık ve doğa sporları için düzenlenmektedir. Doğa Sporlarında en önemli nokta kişilerin güvenliğidir. Bir rahatsızlık ya da kaza durumunda tedavisi çok zor ve kurtarma operasyonları çok ciddi çalışmaları gerektirmektedir.
Bu nedenle:
* Rehberin etkinlikte tek yetkili kişi olduğu bilinmeli ve öncü rehber geçilmemeli, artçı rehberden ise geri kalınmamalıdır...
* Hava koşulları, rotanın zorlu olması ve çığ oluşumu, taş düşmesi, hayvan saldırısı, deneyim-antrenman-dikkatsizlik-malzeme-panik ve özgüven fazlalığı, kontrol yitimi vb. nedenlerle RİSK içerdiğinin bilinmesi gerekir.
* Doğa sporları yapmak için uygun koşulları taşımayanlar ile astım, solunum rahatsızlıkları, kapalı alan ve yükseklik korkusu gibi rahatsızlıklarla; yüksek tansiyon, kalp, şeker, sara gibi doğada tedavi olması çok zor olan rahatsızlıkları bulunan katılımcılar etkinliğe kabul edilmeyeceklerdir.

Tarafınıza yapılan uyarılar sonucunda RİSK ve TEHLİKELERİ bilerek etkinliğe katıldığınızı kabul etmelisiniz…

NOT
1. Etkinlik 19 katılımcı ile sınırlıdır. En az 15 kişi için araç tutulur. Katılımcı sayısı 15 kişiden az olursa özel araçlar ile etkinlik gerçekleştirilir!
2. Araç 07.45’de hareket eder. Geç kalan beklenmez!
3. Yürüyüş / dağ çıkışı sırasında doğayı kirletmiyoruz. Geçtiğimiz yerlerde yalnız ayak izimizi bırakıp, geri dönüyoruz. Yürüyüş / dağ çıkışı sırasında uzun ara (5-10 dakika) ve yemek arası (15-30 dakika) dışında mola verilmez. Sigara için yemek arası beklenir…
4. Başvuru yapan kişi / kişiler etkinliğe gelmediği zaman ortak katılım ücretini ödemek zorundadır!
5. Etkinliklerimiz de ulaşımı TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) belgeli araç sağlayacaktır. Araç ücreti katılımcılar arasında eşit olarak paylaştırılır. Araçta toplanan ücret, araç sürücüsüne teslim edilir.

İLETİŞİM
Sadi YALGIN - 0 (532) 596 10 64
Devamı
Videolar
Henüz yüklenen bir görüntü bulunamadı.
Bağlantı panonuza kopyalandı
Zaman Tüneli:
Sabitlenmiş Öğeler
Son Etkinlikler
  • Fevziye Figen TÜRKER , bu etkinliğine katılıyor
    İleti onay bekliyor
    Akış ögesi yayınlandı. Bu öge artık akışınızda görüntülenecektir.
  • 0
    0
    0
    0
    0
    0
    Yorumlar (0)
    İleti onay bekliyor
    Akış ögesi yayınlandı. Bu öge artık akışınızda görüntülenecektir.
  • FRİGYA

    Frigler Anadolu'ya Balkanlar'dan M.Ö. 1200 tarihlerinde gelmeye başlamışlar M.Ö 11. y.y.da da Asur sınırlarına dayanmışlardır. Kızılırmak ve Konya bölgeleri ile Tuz gölüne uzanan yöreyi içine alarak batıda Lydia bölgesi ile sınırdaş,...
    FRİGYA

    Frigler Anadolu'ya Balkanlar'dan M.Ö. 1200 tarihlerinde gelmeye başlamışlar M.Ö 11. y.y.da da Asur sınırlarına dayanmışlardır. Kızılırmak ve Konya bölgeleri ile Tuz gölüne uzanan yöreyi içine alarak batıda Lydia bölgesi ile sınırdaş, kuzeyde Tokat Zile'de Maşathöyük ve Samsun'un yakınlarında Akalan'a kadar genişledikleri bilinir. Ankara'nın güneybatısı, Eskişehir, Kütahya Afyonkarahisar'ın tümü ile Denizli ve Uşak'ın bir bölümünü kapsayan topraklarda yaşamışlardır.

    Siyasal topluluk olarak ilk krallıklarını Gordios ve Midas idaresinde kurmuşlar M.Ö.750-675 yılları arasında sürdürmüşlerdir. Ancak Friglerce kutsal olan esas bölge Eskişehir ile Afyonkarahisar illeri arasındaki dağlık bölgeyi kapsar. Anadolu'nun en eski yollarının kavşak noktasında kurulmuş olup, Ege denizi kıyılarından Doğu Anadolu, Suriye ve Mezopotamya'ya uzanan büyük ana yollarla bağlantıyı Frigya'dan geçen yollar sağlar. Ulaşım ve ticaret bakımından Ege ile Ön Asya ülkeleri arasında bir geçiş noktası oluşturmuştur.

    Gordion, Midas ve Pessinus (Ballıhisar) en önemli yerleşim merkezleridir. Yazılı kaynaklara göre ilk kral Gordios'tur. Asur kralı Sargon'un yıllıklarına göre de M.Ö. 717 de Midas kral olmuştur. Köylü ve çiftçi ülkesi olup, tüm dikkatlerini ziraate vermişlerdir. Maden ve ağaç işçiliği, dokumacılık ve ürettikleri eserler Hellen piyasasında değer kazanmış ve Hellenli ustalar tarafından taklit edilmiştir.

    Mimari olarak megaron tip dediğimiz iki bölümden oluşan dikdörtgen binaları görmekteyiz. Özellikle Yassıhöyük'de bulunan beş adet bu yapılardan Megaron 2 olarak adlandırılan evde zemin koyu kırmızı, mavi ve beyaz çakıl taşlarından yapılmış geometrik desenli bir mozaik döşeme ile kaplanmıştır. Duvarlar taş bir temel üzerine oturtulan ahşap kalaslarla kuvvetlendirilir ve güneşte kurutulmuş tuğlalarla örülmüştür. Çatı sistemi sazlarla örtülüp ardından bir tabaka kil ile kaplanan şekildedir.

    Frigler ölülerini toprağa kazılan dikdörtgen bir çukurdaki ahşap mezar odasına gömüyorlar sonradan iri taşlar, toprak ya da kil ile tamamen örtüyorlardı. Öldükten sonra da hayatın devam ettiğine inandıklarından dolayı mezarın içine ölüye ait kaplar, süs eşyaları ve hediyeler vs. koyuyorlardı.

    Frigler, Kimmerlerin istilasından sonra Afyonkarahisar ve Eskişehir bölgelerine, Pers istilası, B. İskender, Bergama Krallığı istilası karşısında yavaş yavaş batıya çekilmişlerdir. Böylece Anadolu'nun sadece bir bölümüne egemen olmuşlar, siyasi güçleri tükenince geliş yerlerine doğru gitmek zorunda kalmışlardır. En son Roma'nın egemenliğine girince Anadolu yaylasının batı bölgelerinde öteki Anadolu toplulukları içinde yaklaşık M.Ö. 300 de erimişlerdir.

    Kaynak: Ord. Prof. Dr. Ekrem AKURGAL, Anadolu Uygarlıkları
    Devamı
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Yorumlar (0)
    İleti onay bekliyor
    Akış ögesi yayınlandı. Bu öge artık akışınızda görüntülenecektir.
  • MESATİMOLOS ARKEOLOJİK SİT ALANI

    Adı: Mesatimolos Arkeoloik Sit Alanı
    Tescil Durumu: 09.04.1983/4239
    İlçesi: Eşme
    Yeri: Aydınlı köyü Düz Köy Mahallesi
    Kadastral Durum: Pafta: - Ada: - Parsel: -
    Mülkiyeti: -

    UŞAK / Eşme İlçesi, Aydınlı Köyü...
    MESATİMOLOS ARKEOLOJİK SİT ALANI

    Adı: Mesatimolos Arkeoloik Sit Alanı
    Tescil Durumu: 09.04.1983/4239
    İlçesi: Eşme
    Yeri: Aydınlı köyü Düz Köy Mahallesi
    Kadastral Durum: Pafta: - Ada: - Parsel: -
    Mülkiyeti: -

    UŞAK / Eşme İlçesi, Aydınlı Köyü Düzköy Mahallesi’nin yaklaşık 4 km. kuzeydoğusunda yer alan yerleşim yeri, üç tarafı derin vadiyle çevrilmiştir. Vadi yamaçlarında ve yerleşim alanı içerisinde kayalara oyulmuş mezarlar bulunmaktadır. Mezarların bir kısmı tek, bazıları iki Elineldir. Ayrıca üçgen alınlıklı ve vadi ortasında yüksekçe bir tepe üzerindeki yerleşim alanı üzerinde İ.Ö. 4. yy. ile İ.S. 3. yy. arası seramik parçalarına rastlanmıştır. Çatılı kaya mezarları, Frig kaya mezarlarını andırmaktadır.

    Kaynak: T.C. Uşak Valiliği Kültürel Değer Taşıyan Alan Envanteri
    Devamı
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Yorumlar (0)
    İleti onay bekliyor
    Akış ögesi yayınlandı. Bu öge artık akışınızda görüntülenecektir.
  • GÜVERCİN KAYASI KUTSAL ALANI

    Adı: Güvercin Kayası Kutsal Alanı
    Tescil Durumu: Tescilsiz
    İlçesi: Eşme
    Yeri: İsalar Köyü
    Kadastral Durum: Pafta: K22D-22D Ada: 113 Parsel: 2
    Mülkiyeti: Özel Mülkiyet

    UŞAK / Eşme İlçesi, İsalar köyünden Ahmetler...
    GÜVERCİN KAYASI KUTSAL ALANI

    Adı: Güvercin Kayası Kutsal Alanı
    Tescil Durumu: Tescilsiz
    İlçesi: Eşme
    Yeri: İsalar Köyü
    Kadastral Durum: Pafta: K22D-22D Ada: 113 Parsel: 2
    Mülkiyeti: Özel Mülkiyet

    UŞAK / Eşme İlçesi, İsalar köyünden Ahmetler Mahallesine giden yolun 100 m. solunda Güvercin Kaya mevkiinde yer almaktadır.

    Büyük bir tüf kaya kütlesi içinde kayaya oyulmuş mekânlar görülmektedir. Kaya blokları yarım daire şeklinde oyularak, 2-2,5 m. yüksekliğinde, 6-8 m. genişliğinde, tek ya da iki bölümlü mekanlar oluşturulmuştur. Ön kısımları açık olan bölümlerin üst cephelerine tapınak görünümü verilerek, alınlık şeklinde düzeltilmiş, alınlık içi oyuklar ile bezenmiştir. Duvarlarda çeşitli büyüklüklerde nişler açılmıştır.

    Kaynak: T.C. Uşak Valiliği Kültürel Değer Taşıyan Alan Envanteri
    Devamı
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Yorumlar (0)
    İleti onay bekliyor
    Akış ögesi yayınlandı. Bu öge artık akışınızda görüntülenecektir.
  • 0
    0
    0
    0
    0
    0
    Yorumlar (0)
    İleti onay bekliyor
    Akış ögesi yayınlandı. Bu öge artık akışınızda görüntülenecektir.
Henüz bir etkinlik bulunamadı.
Araç ipucu içeriği yüklenemedi.